Igre u nastavi engleskog jezika

Ovaj blog napravljen je za nastavnike engleskog jezika. Na njemu ćete naći igre koje možete da iskoristite na času.

Archive for the category “Igre”

Halloween quiz

How much do you know about Halloween? Let’s find out.

Halloween Quiz

 

  1. Halloween is celebrated on ____________ .

a) 30 October                b) 31 October                c) 1 November

  1. The origin of Halloween is in the ___________ festival of Samhain.

a) Celtic                         b) Roman                      c) British

  1. The holiday’s symbol is a carved ___________ with scary face and a candle inside.

a) watermelon               b) pie                             c) pumpkin

  1. On Halloween people usually eat toffee ____________.

a) oranges                      b) apples                       c) pumpkins

  1. The holiday’s traditional colours are _______________ .

a) orange and grey         b) black and white         c) black and orange

  1. __________ bobbing is a traditional Halloween game.

a) Orange                       b) Pumpkin                     c) Apple

  1. Usual ___________ that children wear on Halloween are monsters, ghosts, skeletons, witches, vampires, warewolves, etc.

a) costumes                     b) clothes                        c) dress

  1. ___________ is a customary celebration for children on Halloween when they go in costumes from house to house asking for treats.

a) Costume parties         b) Trick or treat           c) Treating

  1. A carved pumpkin is called a ____________ .

a) jack-o-lantern             b) mask                               c) jack-o-face

  1. During the Halloween parties people usually tell ghost stories and watch _________ films.

a) thriller                        b) horror                               c) comedy

 

 

Answers: 1.b 2.a 3.c 4.b 5.c 6.c 7.a 8.b 9.a 10.b

Tongue Twisters

Ovo je igra u kojoj učenici treba da izgovore što brže zadate fraze koje su teške za izgovor jer su reči vrlo slične. Kada ih izgovarate brzo možete lako da se zbunite i da izgovorite nešto pogrešno. Ovo je učenicima zabavan način da vežbaju izgovor.

Evo primera nekoliko najpoznatijih fraza:

  1. Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
    A peck of pickled peppers Peter Piper picked,
    If Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
    How many pickled peppers did Peter Piper pick?
  2. Betty Botter bought a bit of butter.
    The butter Betty Botter bought was a bit bitter
    And made her batter bitter.
    But a bit of better butter makes better batter.
    So Betty Botter bought a bit of better butter
    Making Betty Botter’s bitter batter better
  3. She sells sea-shells on the sea-shore.
    The shells she sells are sea-shells, I’m sure.
    For if she sells sea-shells on the sea-shore
    Then I’m sure she sells sea-shore shells.
  4. I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won’t wish the wish you wish to wish.
  5. World Wide Web

Asocijacije – Associations

Ova igra se može igrati na nekoliko načina. Ovde ćemo pokazati sledeća dva:

1)      Nastavnik kaže jednu reč a učenik treba da kaže neku drugu reč koja ga asocira na onu koju je rekao nastavnik. Niz se nastavlja dalje tako što svaki sledeći učenik izgovara novu reč koja ga asocira na prethodnu. Igra može da traje dok se ne završi niz i svaki učenik ne kaže po jednu reč, a može i da se nastavi još jedan krug. Na primer:

Nastavnik: fire

Učenik 1:  hot

Učenik 2: dog

Učenik 3: bite, etc.

2)      Nastavnik priprema asosijaciju sa više kolona (A, B, C). U svakoj koloni imamo po 3 polja  koja su povezana i daju rešenje te kolone. Napraviti 3 kolone koje će opet dalje dati konačno rešenje te asocijacije. Učenici su podeljeni u dve grupe i naizmenično otvaraju polja u koloni (A1, A2, B1…) i pokušavaju da otkriju rešenje te kolone . Ako ne pogode rešenje kolone, sledeća grupa otvara polje i pogađa. Igra se završava kada jedna grupa pogodi konačno rešenje. Primer jedne asocijacije:

A1:      woman B1:         tomato C1:           cold
A2:      child B2:         blood C2:           sun
A3:      people B3:         rose C3:           dog
A:          MAN B:           RED C:             HOT
Konačno rešenje:                             FIRE

Post Navigation

Prati

Dobijte svaki novi članak dostavljen u vaše poštansko sanduče.